Sebenarnya 2, 3 hari ni mak emo sangat nyah.... hahahahaha...
Hahahahaha.... bulan nak mengambang lah tuh....
Ye betul la tu.... semalam mengambangnya.
Sebenarnya tak tahu nak tulis apa tapi hati sedang sangat bersedih sekarang ni... apa ayat aku ni??
Biarlah aku sorang jer faham....
Mak nak nangissss!!!!!!!!
Sebenarnya time aku menulis ni pon bergenang air mata aku ni tapi control jela sebab kat opis waktu
sekarang ni.
Kang ada yang pening kepala memikirkan napa plak ngan aku. hehehhehhe....
Tak suka nya perasaan ni.
Pergi jauh-jauh boleh tak perasaan ?? shuhh...shuuuhhh... shhuuuhhhh....
Oklah kak Ti tak payah nak layan sangat perasaan mengada ko tu...
Ada aje yang tak kena di mata dan hati kamu itu... No good okeh....
Let it go....
Jomla layan resepi Mee Bandung Muar meletoppsss ni... Entah bila aku buat pon aku da lupa...
yang pasti time ni aku memang teringin sangat nak makan mee bandung..... So balik kerja sengseng lengan baju tinggi bersilat la aku kat dapur.. Ini masakan yang paling paling paling senang... tapi paling paling paling sedap... even yang tak pernah masuk dapur pun if ikut cara aku ni pasti akan jadi mee bandungnya.. Tak percaya ??? Cubalah.... hehehe...
Bahan-bahan dia 7 jer....
Sawi jepun-potong kecik-kecik
Tomato-potong 4
Tahu-potong kecik-kecik juga
1kg Mee Kuning
Daging + Tulang (tak de dlm gambo sebab aku da lebur kat kuali bawah ni)
Telur (pon takde dalam pic sbb lupa nak letak) hiihi
Rempah Mee Bandung Mak Pon
Ini adalah daging yang direbus tujuan nya supaya rasa kuah mee bandung tu lagi meletoppsss...
Lepas tu korang masukkan rempah mee bandung dalam air rebusan daging tadi pastu bahan-bahan tadi korang masukkan sekali. Dah masuk semua korang rasa pula apa yang kurang manis masin tawar ke.. Ni 1st time aku guna rempah mee bandung Mak Pon ni selalu if aku buat mee bandung aku guna rempah Maharani pon sedap juga cuma hari tu kawan hubby aku kirim dia belikan rempah Mak Pon ni aku pun pesan extra satu... Rasa dia sedap juga dan yang pastinya meletoppsss....
Maka siaplah mee bandung Muar yang meletoppsss.... ooohhh yeeee... lupa lupa mee kuning tu celur dulu asingkan bila korang nak makan barulah campur dengan kuah tadi.
Telur jangan lupeeeeee... pecahkan dalam kuah tu skali.
So cara hidangan amik mangkuk masukkan mee kuning yang dah dicelur dengan air panas tadi, curahkan kuah bersama telur dan tabur la sket bawang goreng wat cantik n menarik. Gambar lepas hias dah lupo nak amik sebab lepas hidang je trus ngap ngap....heheheh
Siap je masak my FIL and MIL pon datang sesaja malam tu so memang langkah kanan la dia orang. Ayah mertua 2x tambah , Mak mertua tambah second round tapi amik kuah and tulang jer buat ratah2 En Hazli pon 2x tambah... Kak Ti berkali senyum sebab tengok dia orang semua berselera makan....
Da kul 2.00ptg ni so da habislah waktu rehat aku.... maka habislah cerita aku...
Bubbye..
No comments:
Post a Comment